PD-Verlag: najaar 2023

De Duitse uitgever PD-Verlag komt met drie nieuwe titels naar SPIEL Essen 2023. Op de beurs vind je deze uitgever in hal 2, stand E110.

Roma/Sicilia is een nieuwe uitbreiding van het bordspel Concordia van Mac Gerdts. In Roma bouwen de spelers aan de stad met beroemde locaties als het Colosseum, Forum Romanum, Circus Maximus en het Pantheon. Je stuurt schepen naar andere landen om op het desbetreffende spoor aanvullende voordelen te bemachtigen. Op Sicilië kun je getroffen worden door toevallige uitbarstingen van de Etna. Je hebt de optie om zonder dit gelukselement te spelen. Geschikt voor 2-5 spelers vanaf  twaalf jaar en duurt ongeveer 90 minuten.

It’s a Balloon is een partyspel van de Deense spelauteur Mads Fløe. De actieve speler trekt twee kaarten en tekent vervolgens één van de twee woorden met basisvormen en lijnen. Jouw medespelers moeten het raden. Doen ze dit snel, dan krijgen ze de meeste punten. Geschikt voor 3-8 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15-30 minuten.

Pictures: USA is een nieuwe grote uitbreiding van het Spiel des Jahres van 2020. Met nieuwe setjes met speelstukken en 55 op de VS georiënteerde kaarten met 110 nieuwe foto’s.

Meer informatie: