HOT Games: najaar 2023

De Nederlandse uitgever en distributeur HOT Games is deze week minstens zo hot als de firmanaam doet vermoeden. Naast het succes van De Betoverde Torens bij Speelgoed van het Jaar (winst) en de Nederlandse Spellenprijs (nominatie), zal men een dezer dagen twee nieuwe distributietitels uitleveren.

Monsters of Loch Lomond is een ontwerp van Peter Jan van der Veek en Robin Stokkel, dat wordt uitgegeven door hun uitgeverij Key Card Games. Dit spel is geïnspireerd door de Schotse Folklore, naar aanleiding van een trektocht door de Schotse hooglanden. Het spel is met behulp van AI vormgegeven. Iedere speler begint met vier (twee boven, twee onder) dichte clankaarten, waarvan hij/zij de onderste twee kaarten mag bekijken. Doel is om na vier potjes zo min mogelijk punten te hebben. Clanleden hebben lagere punten, monsters hogere. In jouw beurt kies je uit drie acties. 1) Je pakt één kaart van de dichte trekstapel en ruilt deze om met een van jouw dichte kaarten (die gaat open naar de aflegstapel). 2) Je pakt één kaart van de dichte trekstapel en voert de actie uit (er zijn elf verschillende acties). 3) Je ruilt één kaart uit jouw clan met de bovenste kaart van de open aflegstapel. Denk je dat je geen monster meer bezit en de minste punten hebt? Dan geef je dit aan met de kreet “saorsa”(Schots voor vrijheid). De punten worden geteld. Heeft de speler die saorsa aankondigde nog een monster in zijn clan, dan krijgt deze speler acht pluspunten.

Monsters of Loch Lomond is geschikt voor 2-6 spelers vanaf veertien jaar en duurt ongeveer 30 minuten. Op de Ducosimbeurs van 16 september kun je het spel met één van de auteurs proberen. [INFO]

De tweede distributietitel is Michiel de Wit’s nieuwe kaartspel Quibbles, waarvoor deze zomer een succesvolle Kickstartercampagne heeft gelopen. Voor een beschrijving van dit spel verwijs ik je naar het desbetreffende nieuwsbericht.

HOT Games staat op SPIEL Essen 2023. Deze uitgever deelt de stand met Gam’inBIZ en H-Town Games . Je vindt dit illustere Hollandse trio in hal 5, stand M123.

Meer informatie: