Odd Shop bij Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch heeft vandaag het tiende kaartspel in zijn Jolly Club reeks uitgebracht. Odd Shop is een veilingspel van Adrie Drent. Beslis voor het spel hoeveel rondes je wilt spelen en steek de veilinghamerkaart op die plek in de objectenstapel. Elke ronde begint met het neerleggen van vijf gesloten echtheidskaarten met daarop vijf open objectkaarten. Het is lastig te zien of een object authentiek is of een replica. Hiervoor kun je een expert inhuren, maar dit kost je een deel van jouw biedkapitaal. De objecten worden beurtelings bij opbod geveild. De spelers bieden met hun kredietkaarten. De hoogste bieder wint het object en de dichte echtheidskaart. Zijn geboden krediet kan de rest van de ronde niet meer worden gebruikt, de medespelers nemen hun kredietkaarten weer op handen. Nadat alle vijf objectkaarten van de ronde zijn geveild, mogen de spelers hun aanwinsten controleren, de echtheid onthullen en gaan handelen. De kaart met de veilinghamer activeert het einde van het spel. Dan wordt de waarde van de collecties bepaald en krijgen de spelers bonuspunten voor bepaalde setjes.

Het spel is geschikt voor 2-6 spelers vanaf tien jaar en duurt 30-80 minuten.

Op SPIEL Essen 2023 vind je Jolly Dutch in hal 5, stand M126. De uitgever deelt deze stand met Formula Games. Naast Odd Shop kun je daar terecht voor andere actuele titels, zoals Robert Brouwer’s Synergy.

Meer informatie: