Puzzles & Games: najaar 2023

De Nederlandse spelauteur Daan Kreek geeft via zijn uitgeverij Puzzles & Games al jaren zijn eigen quiz- en kennisspellen uit. Deze spellen zijn zeer succesvol, van de titels uit de Omschrijven & Raden reeks zijn meer dan 300.000 exemplaren verkocht. Volgende week verschijnen drie nieuwe titels, die worden gedistribueerd door Boosterbox.

Describe & Guess – International Edition #1 is een internationale versie van het spel Omschrijven & Raden. Expats, buitenlandse studenten enzovoort kunnen nu ook lol beleven aan dit populaire partyspel. De 1080 opgaven zijn met zorg gekozen zodat zowel Engels-, Frans-, Duits- als Nederlandstalige spelers ervan kunnen genieten. De opgaven zijn zeer divers; bekende personen, plaatsen, programma ’s, films, merken, gebruiksvoorwerpen en andere dagelijkse woorden. De eenvoudige spelregels in het pocketformaat doosje zijn in het Engels maar kunnen desgewenst ook in het Frans, Duits en Nederlands gelezen worden via de QR code op de verpakking. Geschikt voor 4-12 spelers vanaf twaalf jaar met een speelduur van ongeveer 30-45 minuten.

Voor de spelers die maar geen genoeg krijgen van dit hilarische raadspel is er de vierde Nederlandstalige editie van Omschrijven & Raden met 1080 hagelnieuwe opgaven. De opgaven zijn zoals gebruikelijk divers: bekende personen, plaatsen, programma ’s, films, merken, gebruiksvoorwerpen en andere dagelijkse woorden. Geschikt voor 4-12 spelers vanaf twaalf jaar met een speelduur van ongeveer 30-45 minuten.

Pubquiz #2 is de tweede editie van de immens populaire Pubquiz. In 2022 werd dit quizspel met veel succes gelanceerd. Met deze nieuwe versie kunnen quizliefhebbers hun kennis weer testen in teamverband. Het spel bestaat uit negen quizzen van zes rondes met vragen uit de in dit genre bekende zes categorieën. De 198 nieuwe quizvragen gaan voor het overgrote deel over het jaar 2023. Dus parate kennis over de recente gebeurtenissen komt zeker van pas waardoor ook jongere deelnemers goed mee kunnen spelen. Geschikt voor 4-24 spelers vanaf twaalf jaar met een speelduur van ongeveer 30 minuten per quiz.