Aporta Games: najaar 2023

De Noorse uitgever Aporta Games komt met drie nieuwe titels naar SPIEL Essen 2023. Op de beurs deelt deze uitgever een stand met Chilifox Games en Matagot. Je vindt ze in hal 3, stand F102.

Bij het roll & write spel House of Cats gooit één speler elke ronde de dobbelstenen en vullen de spelers het resultaat in op hun eigen scoreblad. Dit zijn cijfers, muizen en katten. Het is zaak gelijke cijfers te groeperen, want hiermee vorm je kamers wanneer de groep de vereiste omvang heeft (bijvoorbeeld 2×2, 4×4). Een voltooide kamer levert punten en een speciale bonus op. De katten en muizen scoren op verschillende manieren, afhankelijk van het gespeelde level. Er zijn vier verschillende levels. Elk level speel je met een willekeurig samengestelde mix van vier uit twaalf speciale bonussen.

Dit ontwerp van William Attia (o.a. bekend van Caylus) & Kristian Amundsen Østby is geschikt voor 1-6 spelers vanaf tien jaar en duurt ongeveer 15-20 minuten.

Het legspel Tucana Builders is als het ware de opvolger van het flip & write spel Trails of Tucana. Iedere speler heeft een eigen bordje, waarop de startpositie elk spel variabel wordt bepaald. De kaartstapel wordt in twee fases tweemaal doorgespeeld. Elke ronde wordt een kaart gedraaid, die bepaalt waar de spelers hun gedekt getrokken tegels moeten plaatsen. Per fase kun je één keer deze verplichte plaatsing negeren. Het is zaak dieren via de wegen te verbinden met hutten van dezelfde kleur. De toekan staat hier niet garant voor appelmoes met een kers, maar laat jou wat gemakkelijker scoren. Jumping Turtle Games komt eind oktober met een Nederlandstalige editie.

Dit ontwerp van Eilif Svensson en Kristian Amundsen Østby is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15 minuten.

Call of the Abyss is een uitbreiding van het bordspel Revive. Deze set introduceert de Scyphoz, een levensvorm uit de meren. Wanneer je naast meren bouwt verdien je devotiepunten, die jou toegang geven tot de sterke Scyphoz cards. Via missies kun je ook devotiepunten verdienen. Verder bevat de set o.a. vijftien nieuwe machinetokens en vier nieuwe stammen, met unieke regels en geavanceerde vaardigheden en technologieën. Een ontwerp van Helge Meissner, Eilif Svensson, Anna Wermlund en Kristian Amundsen Østby.

Meer informatie: