Czech Games Edition: najaar 2023

De Tsjechische uitgever Czech Games Edition heeft twee nieuwe titels aangekondigd voor SPIEL Essen 2023. Je kunt o.a. deze spellen tot 1 oktober voorbestellen in de webshop van de uitgever en ze op de beurs afhalen. Je vindt de uitgever op SPIEL Essen 2023 in hal 3, stand Y124.

In het bordspel Kutná Hora: The City of Silver stoeien de spelers met een middeleeuwse economie, waar vraag en aanbod zeer dynamisch zijn. Je kiest jouw acties uit jouw hand met dubbelzijdige kaarten. Hiermee delf je zilver, koop je land om op te bouwen, verkrijg je vergunningen, bouw je gebouwen voor de gildes, boek je winst met productie en lever je een bijdrage aan de constructie van de Sint Barbara kathedraal (goed voor bonussen). De ontwikkeling van de mijnen en de stad doe je op een gezamenlijk speelbord. De mogelijkheden van de beschikbare gildes zijn asymmetrisch. Elke beslissing beïnvloedt de economische situatie en daarmee de andere spelers. Verder is het belangrijk om jouw persoonlijke rijkdom en de groei van de stad enigszins te balanceren. De route naar de winst is soms afhankelijk van de welvaart van de stadsgenoten.

Kutná Hora is een ontwerp van Ondřej Bystroň, Petr Čáslava en Pavel Jarosch. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf dertien jaar en duurt ongeveer 30 minuten per speler.

Lost Ruins of Arnak: The Missing Expedition is de tweede grote uitbreiding van het bordspel Lost Ruins of Arnak. Deze uitbreiding bevat twee nieuwe expeditieleiders (mecanicien en journalist), twee nieuwe research tracks en allerlei nieuwe kaarten. Je kunt het materiaal toevoegen aan het basisspel, maar het is ook compatibel met de Expedition Leaders uitbreiding. Deze uitbreiding biedt jou tevens de mogelijkheid om een campagne in zes hoofdstukken te spelen, solitair of coöperatief met twee spelers. Ook deze uitbreiding is een ontwerp van Mín & Elwen.

Meer informatie: