Spellenspektakel groeit flink

Het Spellenspektakel keert in het eerste weekend van november groter en uitgebreider terug naar de Jaarbeurs Utrecht. Op zaterdag 4 en zondag 5 november wordt daar de negenentwintigste editie van dit evenement gehouden. Door de verhuizing naar de beurshallen 10 en 11 groeit de beursvloer al meer dan 20% ten opzichte van vorig jaar. Daarnaast wordt het evenement, in samenwerking met de Speelgoed van het Jaar organisatie, uitgebreid met het Speelgoed Festival, waar gezinnen met kinderen het nieuwste speelgoed kunnen bekijken en uitproberen. Jouw entreekaart is geldig voor beide evenementen.

Dit Speelgoed Festival vindt plaats in een derde hal. Dit is een bewuste keuze om het karakter van de spellenbeurs te behouden en om de toekomstige groei van de speelgoedtak aan te kunnen. Op het festival zullen bekende Nederlandse speelgoeduitgevers zoals Hasbro, Spinmaster, Zuru en Schleich hun nieuwste producten tonen. En natuurlijk kunnen de bezoekers er uitgebreid mee spelen. Daarnaast zijn de winnende producten van de Verkiezing Speelgoed van het Jaar 2023 te bewonderen, het keurmerk voor goed en veilig speelgoed. Bovendien vindt de finale van de wedstrijd ‘Ontwerp het Kinderboekenspel’ plaats, waarbij basisschoolleerlingen een spel ontwerpen rondom hun favoriete kinderboek. Het winnende spel wordt echt geproduceerd. Meer informatie: www.speelgoedfestival.nl

De nieuwe derde hal wordt tevens het domein van de trading card games. Je kunt er deelnemen aan toernooien en decks en kaarten kopen en/of ruilen. Op de beurs kun je genieten van Magic, het Japanse One Piece, Pokémon en Disney Lorcana.

Vanzelfsprekend is de rest van de spellenhobby goed vertegenwoordigd. Nederlandse en buitenlandse uitgevers van gezelschapsspellen presenteren hun nieuwste titels op honderden speeltafels. Liefhebbers van rollenspellen en miniature wargaming komen volop aan hun trekken. Het onderwijsplein zal dit jaar groeien, onder meer dankzij de komst van nieuwkomer Clementoni. Spelauteurs en spellenclubs krijgen en pakken de kans om zich te presenteren aan een groot speels publiek. Het Spellenspektakel is het topevenement voor de Nederlandstalige spellenliefhebber.

Ik juich de samenwerking met de speelgoedbranche toe. Met name voor de doelgroep jonge kinderen is er vaak een overlap tussen speelgoed en spellen. Uitgevers zijn op beide terreinen actief. Ik hoop dat dit de aandacht voor kinder- en familiespellen zal versterken. Dit segment is belangrijk voor de groei en bloei van onze hobby. Ik vind het verstandig dat het Speelgoed Festival een eigen hal krijgt. Hierdoor voorkomt men de geforceerde vermenging van beide aandachtsgebieden. Begin met het uitlichten van het eigen karakter, daarna vindt de synergie zijn eigen weg wel.

Ik verheug me op het komende Spellenspektakel. De organisator verenigt professionalisme, plezier en kunde in het organiseren en passie voor de spellen die er op tafel liggen. Ik kijk met vertrouwen uit naar november.

Kaartje kopen?

Toegangskaarten zijn makkelijk online te bestellen via de Spellenspektakel webshop, zolang de voorraad strekt. Er zijn geen tickets verkrijgbaar bij de kassa.

Er zijn dagkaarten (incl. een gezinskaart) en passe-partouts verkrijgbaar. Een dagkaart is één dag geldig op de dag die op het ticket staat aangegeven. Gekochte tickets kunnen niet worden geretourneerd.

In samenwerking met de Nederlandse Spoorwegen wordt ook dit jaar via de Spoordeelwinkel een dagkaart inclusief een NS dagretour aangeboden.

Meer informatie: