Magische Berg bij 999 Games

999 Games haalt het Duitse Kinderspiel des Jahres van 2022 naar Nederland. Magische Berg is een coöperatief bordspel. Speelfiguren van toverleerlingen en heksen worden op het driedimensionale speelbord geplaatst. De spelers trekken gekleurde knikkers uit een zak en bepalen het beste startpunt voor elke knikker. Wanneer de knikkers later over het bord rollen, raken ze speelfiguren. Deze bewegen dan naar het eerstvolgende vrije veld in de kleur van de knikker. Het is de bedoeling om aldus de vier toverleerlingen over de finish te krijgen, voordat de heksen daar arriveren.

Magische Berg is ontworpen door Jens-Peter Schliemann en Bernhard Weber en geïllustreerd door Annette Nora Kara. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf vijf jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten. Het spel wordt naar verwachting medio september uitgebracht.

Meer informatie: