Hall Games: najaar 2023

De Duitse uitgever Hall Games komt dit najaar met het bordspel Djinn van Benjamin Schwer (o.a. bekend van de 999 Games spellen Hadara en Crown of Emara). Djinn is geïllustreerd door Dennis Lohausen. In dit spel moeten de spelers letterlijk de geest weer in de fles zien te krijgen. In een stad met meerdere locaties jagen ze op ontsnapte Djinn’s, die ze moeten vangen in flessen. De kleine gekleurde Djinn’s moeten in een fles met dezelfde kleur, waarmee je door het verzamelen van de juiste kleuren tevens bonussen kunt verdienen. De vangst van de laatste grote Djinn activeert het einde van het spel. De spelers bewegen hun speelfiguren uitsluitend voorwaarts (!) naar de verschillende locaties om daar acties uit te voeren. Staat er een tegenstander, dan moet je die afkopen of de locatie overslaan. Elke locatie is twee keer aanwezig, één keer met een rechthoekige standaardactie, één keer met een ronde speciale actie. Geheime gangen ontsluiten meer actiepotentieel. Gaandeweg ontwikkel je als het ware een actiespoor. Met de acties kun je de hulp van magiërs inroepen (magiekaarten), kennis verzamelen, allerlei grondstoffen verzamelen en ruilen en jouw uitrusting verbeteren c.q. kurken voor jouw flessen kopen. Djinn’s vang je op de ronde locaties. Daartoe moet je over voldoende magiekracht beschikken, eventueel versterkt door magiekaarten.

Djinn is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 60-90 minuten. Op de website van de uitgever kun je het regelboek downloaden. Op SPIEL Essen 2023 vind je de uitgever in hal 3, stand Q103.

Meer informatie: