Sky Team op Spiel ’23

De Canadese uitgever Le Scorpion Masqué had op Spiel ’22 succes met het deductiespel Turing Machine, waarvan in oktober een Nederlandstalige editie verschijnt. Voorafgaand aan Spiel ’23 hebben ze mijn belangstelling gewekt met het coöperatieve tweepersoonsspel Sky Team, waarvan vorig jaar al een preview werd gegeven. Op de beurs is het spel als prerelease verkrijgbaar, met een exclusieve Essen-promo. Je vindt Sky Team in de Scorpion Masqué sectie van de stand met meerdere Franstalige uitgevers. Hal 6, stand F300.

De spelers vertegenwoordigen een piloot en een copiloot, die in goede samenwerking hun vliegtuig moeten landen op elf verschillende luchthavens, verdeeld over de wereld. In stilte zet je dobbelstenen in om het toestel te balanceren, de snelheid te controleren, de welvingskleppen te bedienen, het landingsgestel uit te klappen, te communiceren met de verkeersleiding over een vrije baan en te genieten van een concentratieverhogend bakje koffie (om de waarde van dobbelstenen te manipuleren). Het spel bevat 21 scenario’s met eigen uitdagingen, die zijn geïnspireerd door echte situaties. Denk aan windvlagen, kerosinelekkage, druk verkeer, ijsvorming en het trainen van een stagiair.

Sky Team is een ontwerp van Luc Rémond. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf veertien jaar met een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: