SmartGames: najaar 2023

De Belgische uitgever SmartGames heeft vijf nieuwe titels voor het komende najaar aangekondigd.

Safari Park JR. (3+)

3, 2, 1, smile! Krijg jij de dieren in de perfecte fotopositie? Een 2-in-1 leerspel voor kleuters: puzzel of speel, laat je fantasie de vrije loop en leer vormen en concepten. Klaar om een wilde tijd te beleven? Inhoud: 1 spelbord, 1 leeuw, 2 giraffen, 1 olifant en 60 uitdagingen. Skills: planning, probleemoplossend denken, visuele waarneming, taal en oog-handcoördinatie.

Dress Code (4+)

Het weer doet raar vandaag! Kan jij deze figuurtjes kleden naar het weer? Leer alles over kleuren, patronen, vormen, sequentie en oriëntatie. Download ook de extra opdrachten online. Inhoud: 1 spelbord, 8 puzzelstukken met patronen en kleurvlakken, 4 puzzelstukken met figuurtjes, boekje met 80 opdrachten. Skills: concentratie, logica, planning, probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht.

Cats & Boxes (7+)

Kan jij “outside the box” denken? Verplaats dan de puzzelstukken totdat alle katten in een kartonnen doos terecht komen. Een puzzelspel voor jong én oud in een compact formaat. Met 60 opdrachten, koop je zeker geen kat in de zak. Inhoud: 1 spelbord, 5 katten, 4 puzzelstukken, boekje met 60 opdrachten en oplossingen. Skills: concentratie, logica, planning, probleemoplossend denken en ruimtelijk inzicht.

Tower Stacks (8+)

Word de koning(in) te rijk en bouw een kasteel! Zodra je de hoogte in gaat, zullen de puzzelstukken je al snel stapelgek maken. Plan daarom verdieping per verdieping. Kan jij de opdrachten bolwerken? Inhoud: 9 kasteelvormige puzzelstukken, opdrachtenboekje met 80 uitdagingen en oplossingen. Skills: probleemoplossend denken, visuele waarneming, planning, ruimtelijk inzicht en concentratie.

IQ Perplex (12+)

Kan jij alle puzzelstukken op het spelbord plaatsen? Dat is moeilijker dan het eruit ziet, want de puzzelstukken passen soms op een verrassende manier … of juist niet. Dit IQ-spel komt in een handig reisformaat en bevat 120 opdrachten die je perplex achterlaten. Inhoud: 1 spelbord met deksel, 10 puzzelstukken, opdrachtenboekje met 120 uitdagingen en oplossingen. Skills: probleemoplossend denken, ruimtelijk inzicht en concentratie.

Meer informatie: