999 Games heeft Atiwa uitgebracht

999 Games heeft deze week Uwe Rosenberg’s bordspel Atiwa uitgebracht. De spelers ontwikkelen dorpjes en landerijen in de Ghanese Atiwa regio. Je moet jouw dieren en andere grondstoffen goed managen om slim gebruik te kunnen maken van de aanvankelijk schaarse ruimte op jouw eigen bordjes. Jouw acties kies je met jouw drie werkers op het centrale speelbord. Daarmee verkrijg je nieuwe stamleden, dieren, bomen, fruit en goud, kun je nieuwe gebiedsbordjes bemachtigen en jouw stamleden trainen. Dat laatste is belangrijk, want ongetrainde stamleden zorgen voor vervuiling van jouw schaarse land. Je moet elke ronde jouw stamleden voeden. Naarmate jij speelstukken van jouw voorraadlijsten bemachtigt, word jouw economie en scorepotentieel steeds sterker. Fruitvleermuizen spelen een prominente rol. Wanneer je er genoeg verzamelt, leveren de uitgepoepte zaadjes nieuwe bomen op. Je scoort o.a. punten via jouw gebiedsbordjes, lege voorraadvelden, goud en getrainde stamleden.

Atiwa is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 30 minuten per speler

Eerste indruk: Atiwa is een geslaagd worker placement spel, waarbij jij jouw economie beheerst en efficiënt moet opbouwen, je vooral met jouw eigen bordjes bezig bent, maar af en toe via een irritant getimede actie een medespeler kunt dwarszitten.

Meer informatie: