Gam’inBIZ Quibbles Kickstarter

De Nederlandse uitgever Gam’inBIZ heeft gisteravond op Kickstarter een crowdfundingcampagne voor het kaartspel Quibbles gelanceerd. De campagne had vanmorgen al het minimale financieringsdoel behaald, waardoor de release op SPIEL 2023 op koers ligt. De Kickstarter loopt tot vrijdag 4 augustus.

Quibbles is volgens de uitgever een snel en tactisch kaartspel voor 2 tot 5 spelers met in de hoofdrol 484 Quibbles. Dit zijn koddige, kubusvormige wezentjes zonder armen en met lange oren. Ze hebben bonte kleuren en vrolijke gezichtjes. Doel is om als eerste 21 Quibbles te sparen. Hiertoe verzamel je kaarten, die je probeert te ruilen voor betere kaarten op tafel. Zo kun je bijvoorbeeld een vier en een twee (samen zes) inleveren voor alle zessen die op tafel liggen. Een potje duurt ongeveer vijf minuten per speler.

Quibbles is een ontwerp van Michiel de Wit, voor de illustraties tekenden Roland MacDonald en Andrew Syrby.

Quibbles is ook online speelbaar op Board Game Arena.

Gam’inBIZ staat samen met HOT Games en H-Town Games op SPIEL 2023. Hal 5, stand M123.

Meer informatie: