Chatuchak Kickstarter

De Nederlandse uitgever Cwali heeft een Kickstarter gelanceerd voor het bordspel Chatuchak. In dit ontwerp van Corné van Moorsel en Peter Joustra krijgt iedere speler 29 marktkraamtegels (vijf kleuren/goederensoorten), waarmee hij de op zijn starttegel getoonde markt vormt in een 5 x 6 raster, met één vrije plek linksboven. Elke beurt verplaats je één kraam horizontaal of verticaal naar de vrije plek in je raster. Gaandeweg kun je markeerders op de desbetreffende kramen verdienen (en later weer verliezen) voor grootste groepen in een kleur, het langste rechte pad van drie of meer kramen in een kleur, de grootste rechthoek van minstens 2×2 kramen in een kleur en de grootste kleinste groep in een kleurenmix. Een gewonnen markeerder levert een fiche op. De speelduur is afhankelijk van de voortgang op een tijdspoor. Aan het einde krijg je pluspunten voor sterren op de markeerders op jouw kramen en op jouw fiches. De kleur met de meeste losse ‘groepen’ van één of meer kramen levert per groep één strafpunt op.

Chatuchak is geschikt voor 1-5 spelers vanaf negen jaar en duurt ongeveer 25 minuten. De regels bevatten o.a. een solovariant, die je ook op de website chatuchak-game.com kunt spelen. De Kickstarter loopt tot 21 augustus. Het spel wordt in oktober uitgeleverd. Afhalen op SPIEL 2023 in Essen is mogelijk. Je vindt de uitgever in hal 5, stand H-116.

Meer informatie: