Dorf Romantik Spiel des Jahres 2023

De Jury Spiel des Jahres heeft vanavond in Berlijn de winnaar van het Spiel des Jahres van 2023 bekendgemaakt. Dit is al vierenveertig jaar de kwalitatief en commercieel belangrijkste Duitse prijs voor het beste familiespel.

Het Spiel des Jahres van 2023 is Dorf Romantik van Michael Palm & Lukas Zach, uitgegeven door Pegasus. Dit coöperatieve bordspel is gebaseerd op het gelijknamige computerspel. De spelers vormen een landschap met hun zeszijdige tegels en proberen daarbij de wensen van de bevolking en andere aandachtspunten te vervullen. Gaandeweg kun je nieuwe tegels vrij spelen voor nieuwe uitdagingen. De overige genomineerden waren Fun Facts en Next Station London.

Aan het begin van de ceremonie werd uitgebreid stilgestaan bij het overlijden van Klaus Teuber; een mooi gebaar.

Meer informatie: