Café del Gatto Spiel der Spiele 2023

Café del Gatto is het Spiel der Spiele van 2023. Deze Oostenrijkse spellenprijs wordt sinds 2001 uitgereikt door de Wiener Spiele Akademie.

Café del Gatto is een legspel van Lena Burkhardt en Julia Wagner, dat wordt uitgegeven door Schmidt Spiele. De spelers moeten lekkere koffiedranken bereiden. Iedere speler start met een lege kop voor een espresso, espresso macchiato, doppio, cappuccino en latte macchiato. Centraal staan de koffie- en melkstenen, die op de espressomachine te koop worden aangeboden. Na een transactie verschuiven de stenen en daarmee de prijzen. De spelers kunnen in hun beurt stenen kopen en passend op hun kopjes leggen, of een complete drank serveren. Waarde en bereiding van de stenen bepalen de opbrengst in geld en winstpunten. Omdat de puntenfiches beperkt zijn, moet je goed timen om als eerste vijf drankjes te serveren en het spel te beëindigen. Café del Gatto is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 30 minuten.

De Oostenrijkers waarderen elk jaar verder een aantal spellen met het predikaat ‘Spiele Hit’. De hits van 2023 zijn:

  • Kinderen: Beethupferl.
  • Families: 80 Days.
  • Vrienden: Black Stories: Das Spiel.
  • Experts: Merchants Cove.
  • Kaarten: Fasanerie.
  • Trend: Atiwa.

Meer informatie: