Jogo do Ano: nominaties 2023

Spiel Portugal heeft zojuist via social media de vijf genomineerden van de Portugese spellenprijs Jogo do Ano bekendgemaakt. Uit deze kanshebbers kiest de jury over een paar maanden de winnaar. De verkiezing wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. De genomineerden van 2023 zijn:

  • Carnegie, van Xavier Georges, uitgegeven door Quined Games.
  • Federation, van Dimitri Perrier & Matthieu Verdier, uitgegeven door Explor8.
  • Lacrimosa, van Gerard Ascensi & Ferran Renalias, uitgegeven door Devir.
  • Tiletum, van Simone Luciani & Daniele Tascini, uitgegeven door Board&Dice.
  • Weather Machine, van Vital Lacerda, uitgegeven door Eagle-Gryphon Games

Deze spellenprijs richt zich op het zwaardere segment. Het doet me deugd dat de Nederlandse uitgever Quined Games ook hier kanshebber is. Zijn expertspel Carnegie wordt internationaal alom gewaardeerd.

Meer informatie: