Triggs bij White Goblin Games

White Goblin Games heeft deze week het spel Triggs uitgebracht. Zaterdag 24 juni kun je dit spel proberen op de beurs Speelwarden 3 in Leeuwarden.

Bij Triggs krijgt iedere speler een stift en een scoreblad. De 108 kaarten (negen keer de waarde 1-12) worden geschud, iedere speler neemt er vijf op de hand. De overige kaarten worden verdeeld over drie trekstapels, de grootste middelste stapel gedekt en de andere twee stapels open. De actieve speler voert één van drie acties uit. 1) Twee kaarten trekken van stapels naar keuze. Houd rekening met je handlimiet van tien kaarten. 2) Leg een of meer kaarten met dezelfde waarde af op de aflegstapel. 3) Een getal op je blad aankruisen, door kaarten met deze waarde af te leggen. Dit mag ook met de som van exact twee kaarten. Je mag meerdere kruisjes voor hetzelfde getal zetten met meerdere kaarten/combinaties. Wanneer je een rij voltooit, zet je een bonuskruisje in een andere rij (waardoor een kettingreactie mogelijk is). Speel je onderweg je hand leeg, dan trek je vijf nieuwe kaarten. Degene die als eerste zijn blad heeft gevuld, is de winnaar.

Triggs is een ontwerp van Karin Hetling. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: