Zeeën van Strijd bij House of Monks

De Nederlandse uitgever House of Monks heeft deze week Zeeën van Strijd, een nieuwe editie van het kaartspel Texas Showdown, uitgebracht. Zeeën van Strijd is een slagenspel waarbij je probeert zo min mogelijk slagen te halen. De zestig speelkaarten worden aan het begin van de ronde verdeeld, waarna de speler met de laagste kaart de eerste slag opent. De volgende spelers moeten één van de eerdere kleuren in de slag bedienen. Kun je niet bedienen, dan mag je een andere kaart spelen. Heeft iedereen gespeeld, wordt de dominante kleur van de slag bepaald. Degene met de hoogste kaart in deze kleur wint de slag en krijgt daarvoor één minpunt. Hij bepaalt wie de volgende slag begint. Je speelt door tot de voorgeschreven minpuntenlimiet (10-15). De speler met de minste punten wint.

De eerste versie van Zeeën van Strijd werd door de ontwerper Mark Major in eigen beheer uitgegeven als “Strife”. Door een misverstand heeft Amigo Spiele voor Texas Showdown een andere versie van de spelregels gebruikt. In deze nieuwe editie wordt de oorspronkelijke regel als variant aangeboden. Zeeën van Strijd is geschikt voor 3-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 45 minuten.

Noot: de hier gebruikte afbeeldingen waren nog niet definitief.

Meer informatie: