InnoSPIEL 2023 – nominaties

De innoSPIEL is een Duitse spellenprijs die innovatie waardeert. Deze spellenprijs is in 2017 in het leven geroepen door de organisator van SPIEL Essen en door de stad Essen. De vakjury heeft voor de verkiezing van dit jaar drie genomineerden geselecteerd. De winnaar wordt in tegenstelling tot de voorgaande jaren al in augustus bekendgemaakt.

De drie genomineerden van de InnoSPIEL 2023:

Mysterium Kids – Der Schatz von Kapitän Buh, een ontwerp van Antonin Boccara & Yves Hirschfeld, uitgegeven door Libellud/Space Cow. De jury waardeert het innovatieve gebruik van een tamboerijn, waarmee je door klanken hints probeert te geven.

Q.E. – Quantitative Easing, een ontwerp van Gavin Birnbaum, uitgegeven door Strohmann Games. De jury waardeert de uitdaging en de grote interactie van het bieden zonder remmingen.

Spaceship Unity, een ontwerp van Ulrich Blum & Jens Merkl, uitgegeven door Pegasus Spiele. De jury waardeert de innovatie en de creativiteit die ontstaat doordat de gehele woning tot speelveld wordt gemaakt.

Meer informatie: