Wolven bij 999 Games

999 Games heeft vorige week het bordspel Wolven uitgebracht. In dit spel leid je een roedel wolven. Je breidt jouw roedel uit, ontwikkelt de eigenschappen, verplaatst jouw wolven, claimt gebieden, bouwt schuilplaatsen en holen en jaagt op prooi. Dit levert op verschillende manieren punten en andere voordelen op. Jouw acties worden gestuurd door dubbelzijdige terreintegels. Afhankelijk van de gekozen actie draai je er een aantal om. Je mag dan een actie op een veld van dat terrein uitvoeren, mits het binnen bereik van je wolven ligt. Sommige acties kun je uitsluitend met jouw alfawolven uitvoeren. Je scoort veel punten door de meeste speelstukken in bepaalde gebieden te hebben op het moment dat de maan een bepaalde stand bereikt. Elk veld heeft ruimte voor twee speelstukken, concurrentie is dus gegarandeerd.

Wolven is een ontwerp van Ashwin Kamath en Clarence Simpson. Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf veertien jaar en duurt ongeveer 75 minuten.

Ik heb in januari een proefpot gespeeld tijdens een persbijeenkomst bij 999 Games. Wolven bleek een mooi uitgevoerd meerderhedenspel, waarbij je langs verschillende sporen jouw actiepotentieel kunt versterken en leuke bonussen kunt ontsluiten. Om je acties op de gewenste plekken uit te voeren, moet je listig omgaan met je terreintegels. De strijd om meerderheden zorgt sowieso al voor interactie, maar je kunt nog meer nare fratsen uithalen. Ik kijk uit naar de hernieuwde kennismaking.

Meer informatie: