Evergreen bij 999 Games

999 Games heeft eind mei het bordspel Evergreen uitgebracht. In dit spel proberen de spelers hun planeet zo weelderig mogelijk te maken. Elke ronde kiezen ze een bioomkaart uit een gezamenlijk aanbod om te bepalen waar ze tijdens de ronde hun kiemen planten of die tot bomen laten uitgroeien. De gekozen kaart biedt ook een speciale eigenschap, die meer groeimogelijkheden of andere verbeteringen geeft. De niet gekozen kaarten zijn ook belangrijk, zij bepalen de vruchtbaarheid van elke bioom voor de eindtelling. Ook de positie van de zon is belangrijk, voorkom dat bomen in elkaars schaduw staan; licht is niet alleen vitaal, maar levert ook punten op. Verder krijg je punten voor je grootste bos. Je kunt Evergreen ook solitair spelen tegen een virtuele tegenstander, die kaarten uit het aanbod verwijdert om jouw keuzes uitdagend te maken.

Evergreen is een ontwerp van Hjalmar Hach. Het spel is geschikt voor 1-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: