Ticket to Ride gaat legacy

Een korte teaser met de auteursnamen deed het vorige week al vermoeden. Vandaag volgde de officiële bekendmaking: Rob Daviau, Matt Leacock en Alan R. Moon hebben de afgelopen vijf jaar een legacyvariant op Ticket to Ride bedacht. In Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen ondernemen de spelers twaalf spannende reizen, waarbij iedere speler een spoorweg in Noord-Amerika beheert. De campagne begint aan de oostkust, waarna de spelers zich van avontuur tot avontuur een weg banen naar de westkust en onderweg uitdagingen tegenkomen. Het spelmateriaal bestaat uit dertien regioborden, 280 treintjes, één campagnebox, 84 treinkaarten, 33 bestemmingskaarten, zeven gebeurteniskaarten, zes actiekaarten, 77 postkaarten, één verhaallijn, 5 bedrijfsboxen; 8 regioboxen; één conducteursbox; één spelhandleiding en nog veel meer om te ontdekken.

“We kunnen niet wachten om dit spel in handen te krijgen van fans van Ticket to Ride en legacy games,” zegt Adrien Martinot, Game Line Manager bij Days of Wonder. “Met Legendes uit het Westen is elk spel anders, waarbij het verhaal zich laag voor laag ontvouwt. Nieuwe regels en spelelementen zullen een stempel drukken op deze unieke spelervaring, vol onverwachte gebeurtenissen en sluwe rivalen.”

Net als in Ticket to Ride is het volbrengen van bestemmingskaarten het hoofddoel in Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen. Tijdens het spel krijgen spelers echter te maken met onverwachte situaties, kansen en mogelijkheden om hun kluis met verdiensten te vullen. Spelers zullen tijdens de campagne nieuwe regioboxen openen, die nieuwe regels, extra content en vele andere verrassingen onthullen. Kortom, het is een hele nieuwe rit. “Het was cruciaal voor ons om nieuwe ervaringen en nieuwe gameplay features te bieden en niet opnieuw mechanieken uit onze succesvolle Map Collectie lijn te herhalen” zei Adrien. “Bijna alle door Alan, Rob en Matt gecreëerde mechanieken zijn volledig nieuw voor de Ticket to Ride spellenlijn”. Als de campagne voorbij is, hebben de spelers bovendien een unieke en persoonlijke map waarop ze kunnen blijven spelen.

Het spel is ontworpen voor 2 tot 5 spelers vanaf tien jaar en biedt in elk van de twaalf reizen een meeslepende verhalende ervaring van 20 tot 90 minuten. Ticket to Ride Legacy: Legendes uit het Westen wordt op Gencon en Spiel Essen (hal 6, stand D200) gepresenteerd, waarna het vanaf 3 november bij ons in de winkels ligt.

Meer informatie: