The Great Split bij 999 Games

999 Games heeft vorige week het bordspel The Great Split uitgebracht. In dit spel probeert iedere speler een waardevolle verzameling rijkdommen samen te stellen. Elke ronde verdeelt iedere speler zijn kaarten in twee groepen, doet ze in zijn portemonnee en geeft ze aan zijn linkerbuurman. Tegelijkertijd krijgt hij een portemonnee van zijn rechterbuurman. Vervolgens kies je uit de ontvangen portemonnee welke van de twee groepen kaarten je wilt houden en welke je teruggeeft. Je krijgt dan ook je eigen portemonnee weer terug. Zo krijgt iedere speler een hand met kaarten voor de ronde: de kaarten die hij van rechts heeft gekozen en de kaarten die hij van links heeft teruggekregen. Vervolgens pas je de functies van jouw kaarten toe om edelstenen, goud, kunstwerken en boekwerken aan jouw verzameling toe te voegen. Elke soort levert op een andere manier winstpunten op, waardoor de individuele belangen gaandeweg gaan verschillen. Hoe meer rijkdommen van een soort je hebt, des te meer contracten je bemachtigt. Maar deze leveren pas punten op wanneer je ze met zegels geldig maakt.

Dit ontwerp van Hjalmar Hach en Lorenzo Silva is geschikt voor 2-7 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 45 minuten.

Meer informatie: