El Burro bij Spielworxx

De Duitse uitgever Spielworxx draait op Gamefound een crowdfunding campagne voor El Burro, een zelfstandige opvolger van het heerlijke bordspel La Granja. De spelers zijn boeren op Mallorca, die hun boerderijen ontwikkelen en hun producten naar de haven van Palma vervoeren. Ook dit spelsysteem hanteert kaarten met meerdere functies en dice-drafting. Maar dit spel heeft allerlei eigen elementen, zoals de leverantie van geiten, een deck met ezelkaarten en een uitdagende solovariant met extra spelmateriaal. In een ronde speel je kaarten, draft je dobbelstenen om acties uit te voeren, lever je goederen aan je eigen marktkramen of plaatselijke markten en vervoer je ze naar de haven van Palma. Tijdens het spel verdien je punten via leveringen, na de vierde ronde aangevuld met punten voor o.a. speciale kaarten.

Dit spel is ontworpen door Andreas “ode.” Odendahl en Mike Keller. Het is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 120 minuten.

Meer informatie: