Ticket naar Berlijn

De stedenserie van Ticket to Ride wordt op 25 augustus uitgebreid met Ticket to Ride Berlin. Ook deze snelle variant gebruikt het bekende basissysteem. De spelers reizen langs de bezienswaardigheden van Berlijn. Ze verdienen punten door routes tussen twee aangrenzende locaties te claimen of door een verbinding te maken tussen de twee locaties op hun bestemmingskaarten. Er zijn twee vervoermiddelen (trams en metro’s). Een tramlijn verbindt twee locaties met een reeks gekleurde of grijze vakjes. Een metrolijn doet dit met één gekleurd of grijs vakje, waarnaast is afgebeeld hoeveel kaarten van deze kleur je moet spelen om de lijn te claimen. Een tramlijn claim je door het juiste aantal kaarten in de juiste kleur te spelen.

Ticket to Ride Berlin is een ontwerp van Alan R. Moon. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 15 minuten. Via onderstaande link kun je de Nederlandstalige spelregels raadplegen.

Meer informatie: