Tricky Badger bij Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch heeft afgelopen week het kaartspel Tricky Badger uitgebracht. Allereerst voor de leden van de Jolly Club, maar binnenkort ligt het spel ook in de winkels. Op de Ducosimbeurs van 13 maart wordt Tricky Badger gedemonstreerd. Bij Tricky Badger verzamelen de spelers in vijf rondes kaarten door slagen te winnen. Elke ronde worden negen slagen gespeeld. De startspeler beslist voor welke van de open verzamelkaarten wordt gespeeld. Het spel hanteert de bekende slagenregels. Iedere speler speelt een bladerkaart. De door de startspeler gevraagde kleur moet worden gevolgd. Kan je niet volgen, dan mag je een andere kleur of een troef spelen. Niet elke verzamelkaart wordt gewonnen door de hoogst gespeelde kaart; de helft wordt gewonnen door de bladerkaart met de laagste waarde. Je wilt niet elke slag winnen, op sommige verzamelkaarten zit je namelijk niet te wachten. Een gewonnen snuitkever kan jouw hele verzameling tarwe opeten of een hongerige das is een bedreiging voor jouw hamsters. Sommige combinaties leveren extra punten op. Met andere verzamelkaarten kun je stelen.

Tricky Badger is ontworpen door Alexander Kneepkens. Het spel is geschikt voor 3-5 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Meer informatie: