Rotterdam’s Most Wanted Kickstarter

René van den Berg heeft een Kickstarter gelanceerd voor zijn bordspel Rotterdam’s Most Wanted. In dit ogenschijnlijk door Scotland Yard geïnspireerde spel gebruikt één voortvluchtige het ov-netwerk van Rotterdam om te ontsnappen aan de politie (de andere spelers). De voortvluchtige verplaatst zich een groot deel van de tijd “onder de radar” door de stad, maar moet zijn positie op voorgeschreven momenten bekendmaken aan de detectives. De detectives moeten ervoor zorgen dat de voortvluchtige binnen 24 rondes wordt gevangen. Het speelbord is mede gebaseerd op de officiële lijnennetkaart van Rotterdam. Dit fijnmazige ov-netwerk met trein, metro en veerboot geeft veel mogelijkheden door de stad te reizen en uit handen van de detectives te blijven. De Maas verdeelt Rotterdam in tweeën, waardoor de voortvluchtige ingesloten kan worden.

Het spel is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en duurt ongeveer 60 minuten. De crowdfunding campagne loopt tot 22 juni 2023.

Meer informatie: