The White Castle ook bij 999 Games

De Spaanse uitgever Devir heeft voor komend najaar The White Castle aangekondigd, als het ware de opvolger van The Red Cathedral. Kosmos komt op Spiel 2023 met de Duitse editie, 999 Games tekent volgens BGG voor de Nederlandstalige editie (releasemaand vooralsnog onbekend). Het spel speelt rond het Japanse kasteel Himeji. Via worker placement, resourcemanagement en de inzet van dobbelstenen voer je acties uit. In drie rondes verzamel grondstoffen en zet je werkers op het juiste moment in op de juiste plaats.

Het centrale speelveld toont het Himeji kasteel met verschillende zones. In de centrale hal verzamelen de hovelingen sociale invloed. Een tweede route naar de punten vind je in de tuinen en de vijver met koikarpers. De derde route is de kasteelmuur waar de wachters het kasteel beveiligen. In het gebied met de drie bruggen vind je de drie soorten dobbelstenen die de spelers gebruiken voor hun acties. Iedere speler heeft verder zijn eigen domein, waar hij zijn grondstoffen en werkers bewaart.

Dit ontwerp van Isra C. en Shei S. is geschikt voor 1-4 spelers vanaf twaalf jaar en duurt ongeveer 80 minuten.