Klaus Teuber overleden

Via diverse Duitse kanalen vernam ik vandaag dat de gerenommeerde en sympathieke spelauteur Klaus Teuber op 1 april, na een korte en ernstige ziekte, op zeventigjarige leeftijd is overleden. Ik condoleer zijn familie en dierbaren met dit grote verlies.

Het grote publiek kent Klaus Teuber vooral van de klassieker Catan. Ik denk daarnaast met plezier terug aan mijn kennismaking met zijn andere toppers. Ik maakte op Spiel 1989 voor het eerst kennis met de Duitse spellenscène. Teuber’s spellen hadden in mijn Duitse beginjaren een grote aantrekkingskracht. Adel Verpflichtet was toen een van mijn favorieten, deze status heeft dit spel altijd behouden.

Klaus Teuber en Michael Bruinsma op Spiel ’99

Ook Catan ben ik met veel plezier blijven spelen. Dit spelsysteem heeft de spellenhobby een enorme boost gegeven. Ook in Nederland hebben we dit gemerkt, mede dankzij het enthousiasme van Michael Bruinsma van 999 Games. Beide aanjagers van onze hobbyscène zijn helaas niet meer onder ons.

Mijn laatste ervaring was zijn autobiografie ‘Mein Weg nach CATAN’, die ik met genoegen heb verslonden. Wil je meer weten van deze grootse spelauteur, dan kan ik je dit boek aanbevelen.

Meer informatie: