Maak kennis met MNKY Entertainment

Op de Ducosimbeurs van 21 januari presenteerden de spelauteurs Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen enkele spellen van de nieuwe Nederlandse spellenuitgever MNKY Entertainment. Een deel van de spellen is ontworpen door Arjan en/of Robert. Deze ‘zus’ van de boekenuitgever Rebo Publishers is sinds september 2022 actief. De hoogste tijd om enkele spellen uit te lichten middels korte spelbeschrijvingen van de uitgever.

Cas & Cato Het grote zoek & vind familiespel. Waan je in de wereld van Cas en Cato, waar waanzinnig veel te zien en te beleven is. Daag een medespeler uit om als eerste de zoekitems op het speelkaart je te vinden. Kun je op je geheugen vertrouwen en de items binnen dertig seconden terugvinden op het speelbord? Wees je medespelers te snel af door iets als eerste te vinden. Het spel heeft vijf categorieën. Als je een categorie gewonnen hebt verdien je een fiche. Zorg dat je alle fiches verzameld hebt en als eerste je spelersbordje volmaakt; dan ben jij de winnaar van dit supergezellige zoek en vind familiespel. Geschikt voor 2-4 spelers vanaf vier jaar met een speelduur van 30-45 minuten.

Bij Creepeas werk je in een laboratorium en bouw je stiekem nieuwe monsters. Deze monsters ontstaan uit erwtjes en heten Creepeas. Creëer zoveel mogelijk complete monsters. Maar let op! Er kunnen ook mismonsters voorkomen, die de pret zullen bederven als je ze niet compleet maakt. Zoek de grappigste ledematen bij elkaar en maak je eigen knotsgekke monsters. Weet jij meer complete monsters te bouwen dan je tegenstanders? Degene met de meeste punten wint dit monsterlijk leuke spel. Ontworpen door Robert Brouwer. Geschikt voor 2-5 spelers vanaf vijf jaar met een speelduur van 15-30 minuten.

Jungle Party. Het is feest in de jungle. Slinger met het aapje en zie wie er allemaal naar de jungle zijn gekomen. Bouw een feestje met de leeuw, neushoorn, zebra en nog veel meer dieren. Maar wacht, niet alle dieren zijn compleet. Verzamel de juiste speelstukken door met het aapje rond te lopen. Als je slim speelt kan de aap sneller lopen en slingeren, of juist langzamer. Wat is de beste zet? Maak de dieren compleet en vier je eigen jungle party. Doe jij dat als eerste? Dan heb je dit avontuurlijke spel gewonnen. Ontworpen door Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. Geschikt voor 2-5 spelers vanaf vier jaar met een speelduur van 15-20 minuten.

Bende op de Boerderij. Het is een bende op de boerderij. De dieren zijn alle kanten opgelopen. Jij moet er nu voor zorgen dat ze allemaal weer in hun eigen wei staan. Je kunt dit spel op twee manieren spelen. COÖPERATIEF – zorg ervoor dat de dieren weer in de juiste wei staan. Maar let op! Alle dieren moeten binnen zijn voor het donker wordt, anders heeft iedereen verloren. COMPETITIEF – dwarsboom je medespeler(s) door de wei af te zetten. Lukt het jou om als eerste jouw kudde in hun eigen wei te drijven? Ontworpen door Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. Geschikt voor 1-5 spelers vanaf drie jaar met een speelduur van 15 minuten.

Het Letterspel. Maak jij de meeste woorden en scoor je meer punten dan je tegenstander? In dit uitdagende letterspel probeer je zoveel mogelijk woorden te maken. Gebruik de joker om de leukste woorden neer te leggen. Maar pas op! Je tegenstander zou zomaar eens zijn kaarten met je kunnen ruilen. Ben jij creatief in het maken van woorden en ben je als eerste al je kaarten kwijt? Dan win jij dit te gekke letterspel.

Dinner in Paris. De horecawereld in Parijs staat op zijn kop na de opening van een nieuw horecaplein in een razend populaire wijk onder Parijzenaren en toeristen uit de hele wereld. Dit is een uitgelezen kans voor jullie als restauranteigenaren om je zaak op de kaart te zetten en een steentje bij te dragen aan de culinaire veelzijdigheid en reputatie van de Franse hoofdstad. Maar: er is niet genoeg plek voor iedereen, en je tegenstanders kunnen het je erg moeilijk maken. Een ontwerp van Les Trolls Associés. Geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar met een speelduur van ongeveer 40 minuten.

To The Point. Daag je tegenstander uit voor een snel en spannend potje To the Point. To the Point is een strategisch spel voor twee spelers. Bedenk goed welke stap je zet. Kies je ervoor om zelf dichter bij je doel te komen of wil je liever je tegenstander dwarsbomen? Welke strategie gebruik jij om als eerste de overkant te bereiken? Jij bent aan zet. Geschikt voor twee spelers vanaf acht jaar met een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Kleine Muis Avonturenspel. Kleine Muis verlaat zijn holletje en gaat op pad. Hij ontmoet allemaal andere dieren in het grote bos en kijkt verwonderd om zich heen. Maar dan begint het alweer donker te worden… Lukt het jou om Kleine Muis op tijd weer thuis te brengen? Dan win jij dit avontuurlijke spel! Geschikt voor 1-4 spelers vanaf drie jaar met een speelduur van 15-30 minuten.

MNKY Entertainment heeft nog meer spellen in ontwikkeling. Onderstaande afbeelding geeft een eerste indruk van aankomende titels.

Meer informatie: