Cloudy Kingdom bij Jolly Dutch

De Nederlandse uitgever Jolly Dutch meldt dat het nieuwe spel Cloudy Kingdom in de winkels ligt. Dit spel is door Wouter Moons en Joeri Hessels ontworpen voor de Jolly Dutch ontwerpwedstrijd van 2022. Cloudy Kingdom won de eerste prijs, een Jolly Dutch spellenpakket en publicatie bij deze uitgever. Kris Lauwen tekende voor het artwork.

In Cloudy Kingdom strijden adellijke families om de heerschappij van het koninkrijk. Iedere speler heeft vier kastelen, die ze met elkaar proberen te verbinden door bonenstaken te laten groeien. Je wint door als eerste twee tegenover elkaar liggende eigen kastelen te verbinden. Iedere speler begint het spel met één routekaart en een identieke set van drie magiekaarten in de hand. In jouw beurt voor je één van de volgende acties uit: 1) je speelt jouw routekaart of 2) je legt je routekaart af en speelt één magiekaart. Aan het einde van je beurt trek je één nieuwe routekaart. Door routekaarten aansluitend of haaks bovenop andere routekaarten te spelen, probeer je zo snel mogelijk een route tussen jouw kastelen te maken en ondertussen de routes van jouw tegenstanders te blokkeren. Magiekaarten zijn speciale actiekaarten. Je kunt ze drie keer tijdens het spel inzetten om het spel naar jouw hand te zetten of te voorkomen dat je tegenstander wint. In de beurt waarin je een magiekaart speelt kun je niet winnen. Cloudy Kingdom is geschikt voor 2-4 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 15-30 minuten.

Je kunt Cloudy Kingdom zelf testen op Zuiderspel 2023.

Meer informatie: