St. Patrick bij Abacus

De Duitse uitgever Abacus had voor SPIEL ’22 het kaartspel St. Patrick aangekondigd. Dit was een coproductie met Matagot, die om de een of andere reden alleen de eigen exemplaren tijdig had geproduceerd en afgeleverd. Het spel is nu beschikbaar. St. Patrick is een slagenspel over de bekende Ierse legende. Je probeert zoveel mogelijk levenspunten te behouden door met relikwieën slangenbeten te ontwijken. Elke ronde heeft drie fases: kaarten delen, relikwieën verzamelen en op slangen jagen. Wanneer de spelers te gulzig zijn, en voor de start van de slangenjacht alle relikwieën verzamelen, worden de relikwieën vervloekt en verliest iedere speler zijn verzamelde relikwieën aan levenspunten. Het spel is voorbij wanneer iemand zijn twintigste levenspunt is verloren. De speler met de meeste levenspunten is de winnaar.

St. Patrick is een ontwerp van Haig Tahta en Sacha Tahta Alexander. Het spel is geschikt voor 2-4 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van 20-40 minuten.

Meer informatie: