Tiere toppen!

De Duitse uitgever Drei Hasen in der Abendsonne heeft het kaartspel Tiere toppen! uitgebracht. Dit is een variant op de eerdere spellen Insel toppen! en Länder toppen!. Jouw starthand bestaat uit zeven dierkaarten (er zijn negen soorten) en één blufkaart. Jouw dierkaarten hebben waardes in vier categorieën: grootte, gewicht, levensverwachting en snelheid. Deze vind je terug op jouw aflegtableau. Daar leg jij jouw kaarten gedekt af, vier aan de bovenkant (hoge waarde) en vier aan de onderkant (lage waarde). Vervolgens worden per aflegveld de kaarten omgedraaid en vergeleken. De beste waarde wint de slag, een blufkaart verliest sowieso. De voedselketen speelt ook nog een rol. Sommige dieren worden namelijk door andere gevreten wanneer ze zich in dezelfde slag bevinden. De kaarten in gewonnen slagen verdeel je over negen open diersoortstapels en één gesloten stapel, waarop je minstens één kaart moet afleggen. Aan het einde leveren jouw open stapels punten op wanneer je de meeste kaarten van de desbetreffende diersoort bezit. Je krijgt dan 1 punt per kaart (de helft wanneer meer spelers de meeste kaarten bezitten). Jouw dichte stapel levert 1 punt per kaart op.

Dit ontwerp van Hannes Bonzheim, Stephanie Heyl, Matthias Jünemann is geschikt voor 2-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 30-40 minuten.

Meer informatie: