Doodle Dash bij Geronimo

Geronimo Games heeft Doodle Dash uitgebracht. In dit partyspel moet de actieve speler een woord van de bovenste kaart op de trekstapel raden, alle andere spelers zijn de tekenaars. Terwijl de actieve speler zijn ogen gesloten houdt, proberen de tekenaars zo snel en nauwkeurig mogelijk het blind gekozen woord te tekenen. Hoe sneller, des te meer punten je krijgt. Bovendien kun je de andere tekenaars dwarszitten door vroegtijdig de ronde te beëindigen met de ‘STOP’-dobbelsteen. De snelste tekening wordt als eerste door de actieve speler bekeken. Bij een verkeerde gok volgt de op één na snelste tekening. Als de actieve speler het antwoord dan nog steeds niet weet, mag hij naar alle overige tekeningen tegelijk kijken om het woord te kunnen raden. Bij een correcte gok krijgen zowel de tekenaar(s) als de actieve speler elk één punt. Wanneer de trekstapel (10, 12 of 14 kaarten) leeg is, eindigt het spel en wint de speler met de meeste punten.

Doodle Dash is ontworpen door Fridtjof Buvarp, Maija Buvarp, Pauline Buvarp, Eilif Svensson en Åsmund Svensson. Het spel is geschikt voor 3 tot 7 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 20 minuten.

Meer informatie: