Ducosim winterbeurs 2023

Afgelopen zaterdag organiseerde Ducosim een geslaagde spellenbeurs in de Amersfoortse Flint, waarmee het nieuwe jaar speels werd afgetrapt. De grote spellenveiling was de belangrijkste attractie. Er waren relatief veel kavels met inspiratieloos samengestelde spellenpakketten, maar gelukkig kwam er ook vuurwerk onder de hamer.

de eerste kavel wordt geveild

De beurs bood een interessant speelaanbod met noviteiten van uitgevers en de geesteskinderen van spelauteurs. Laatstgenoemden maken deze beurs een belangrijke bouwsteen van de Nederlandse spelcultuur. 999 Games heeft dit jaar zijn marketingactiviteiten teruggeschroefd, waardoor de demo’s op de Ducosimbeurzen helaas zijn gesneuveld.

de grote speelzaal

Ik heb genoten van een pot Orichalcum, een geslaagde middenklasser van HOT Games. Ik dacht zonder problemen op de winst af te koersen, tot de vriendelijke dame aan de overkant van de tafel mij herinnerde aan de vluchtige loyaliteit van mijn titaan en zelf een sprint naar de overwinning inzette. Ik had al plezierige ervaringen met twee spelers, deze pot met drie deed nog steeds naar meer smaken.

leuke pot Orichalcum

Wido van HOT Games was jarig

een mooi participatiespel met mini’s

veel spelauteurs, waaronder Arjan en Robert van Grunn