Bannan’s sinistere circus

De Belgische uitgever Bannan Games heeft het kaartspel Sinister Circus uitgebracht. Dit is de Nederlandstalige editie van Dreadful Circus van Portal Games.

In dit spel stel je een show samen met attracties en optredens. De attracties liggen voor je op tafel en bieden langdurige voordelen, de optredens hebben een eenmalig direct effect. Aan het begin van een ronde krijgen een of twee spelers een verkooptoken. De verkoper biedt een handkaart aan, de andere spelers bieden met geld en/of contracten in hun circuswagens. De verkoper bekijkt de wagens één voor één en accepteert of weigert het bod. Op een geweigerd bod kan hij niet meer terugkomen. De winnaar van de kaart speelt hem uit. Naast het onderscheid tussen attracties en optredens geeft de kleur aan waarop een kaart zich richt. Zo is rood goed voor interactie, geel voor geld en oranje voor het verzamelen van collecties. Laatstgenoemden bestaan uit drie verschillende van in totaal vier patronen. Collecties zijn goed voor punten, hetzelfde geldt voor contracten (bij voorkeur veel van dezelfde kleur) en geld.

Het spel is een ontwerp van Bruno Faidutti, geschikt voor 4-8 spelers vanaf 14 jaar (lijkt te hoog) en heeft een speelduur van 30-45 minuten.

Meer informatie: