999 Games in 2023

Ik was vrijdag uitgenodigd voor een geslaagde bijeenkomst in het kantoor van 999 Games. Daar schoven content creators, organisatoren van events en/of juryleden van de Nederlandse Spellenprijs aan tafel voor een gezellig samenzijn, een beetje netwerken, een korte presentatie over de plannen van 999 Games en een eerste kennismaking met nieuwe releases.

een zeer gezellige bijeenkomst (foto: Ivo)

De rode draad in de plannen van de uitgever is “kwaliteit boven kwantiteit”. Dit betekent (in mijn woorden) een focus op evenementen waar de demo’s van de uitgever een verschil maken en zinvolle exposure genereren. Het organiseren van aansprekende toernooien voor de grote titels. Minder nieuwe releases, met aansprekende titels en vooral een versterkte inzet op in eigen huis ontwikkelde producties, die door buitenlandse partners wereldwijd worden opgepakt. Een verstandige rode draad. De omzetgekte uit de coronajaren is immers wat ingezakt, dat vraagt om aandacht voor een bijpassende gezonde bedrijfsvoering.

het team van 999 Games

In de laatstgenoemde categorie werden we getrakteerd op demo’s van een innovatief roll & write spelsysteem van een internationaal befaamde spelauteur. Ik mag er inhoudelijk nog niets over verklappen, maar schrijf maar vast met potlood in je agenda dat er komend voorjaar een heerlijk spelletje zit aan te komen.

Bert is lenig genoeg voor een grote split

De komst van het tweepersoonsspel Brood & Bier werd eerder deze week uitgebreid aangekondigd. My City Roll & Write was ook al eerder genoemd en de teaser van het bordspel Wolven dook eind december onverwachts op. Gisteren hoorden we van The Great Split, Evergreen, Hally Galli Twist, De Legende van Andor: De Eeuwige Kou, Pocket Escape Room: In Wonderland en De Kwakzalvers van Kakelenburg Junior.

we sloten af met een paar rondes speelplezier

Naast het bovengenoemde roll & write spel heb ik even kunnen snuffelen aan Wolven. Da’s een mooi uitgevoerd meerderhedenspel, waarbij je langs verschillende sporen jouw actiepotentieel kunt versterken en leuke bonussen kunt ontsluiten. Om je acties op de gewenste plekken uit te voeren, moet je listig omgaan met je terreintegels. De strijd om meerderheden zorgt sowieso al voor interactie, maar je kunt nog meer nare fratsen uithalen. Wij werden vakkundig pootje gelicht door een spellenwijze toendrawolf uit het oosten des lands. Ik kijk uit naar een volgende pot, wat naar verwachting in de loop van dit voorjaar zal gebeuren.

Ik dank Karina, Bert en de andere 999 Games medewerkers voor een zeer geslaagde middag en avond. Het is heerlijk om op deze manier interactie te hebben met de mensen van een uitgeverij en andere content creators.