Subway Surfers bordspel

Just Entertainment heeft dit najaar het spel Subway Surfers uitgebracht. Het speelbord toont drie sporen, waarop de surfers hun startposities innemen. Aan het einde van het bord wordt op elk spoor één spoorkaart gelegd. Iedere speler begint met drie spelerkaarten. De actieve speler kiest uit twee acties: 1) speel een of meer spelerkaarten of 2) speel één spoorkaart en trek één spelerkaart.

Er zijn zes soorten spelerkaarten. Hiermee beweeg je jouw surfer naar links of rechts of naar voren of achteren, ontwijk je obstakels, speel je een hoverboard als bescherming tegen een botsing of een trick om medespelers te verplaatsen (of hiertegen te verdedigen). Via de spoorkaarten komen objecten en obstakels in het spel, die gaandeweg naar het begin van het bord schuiven. Objecten zijn gunstig. Hiertussen vind je munten, sneakers waarmee je ook over treinen mag springen, jetpacks met een vrije beweging, een magneet om één munt van een medespeler te stelen, een sleutel om jouw geraakte surfer gratis herplaatsen en een pogostok om spoorkaarten van een spoor te verwijderen. Obstakels moet je ontwijken door de juiste spelerkaart te spelen. Treinen kun je alleen ontwijken met een zijwaartse beweging. Wanneer je door een obstakel wordt geraakt, moet je de volgende beurt twee munten betalen om jouw surfer te herplaatsen. Het spel eindigt wanneer de stapel spoorkaarten is verbruikt. Dan wint de speler met de meeste munten.

Subway Surfers is geschikt voor 2-4 spelers vanaf zes jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: