Wingspan vliegt naar Azië

999 Games heeft afgelopen week Wingspan Azië uitgebracht. Dit is allereerst een zelfstandig speelbaar solitair of tweepersoonsspel, maar ook de derde uitbreiding van de populaire en internationaal bekroonde engine builder Wingspan. Voor het solitaire spel maak je gebruik van de meegeleverde automa-regels. Het tweepersoonsspel heet hier de ‘duetmodus’, die in het regelboekje met een rood kader wordt uitgelicht. Door de uitbreiding kun je middels de ‘zwermmodus’ het spel met 6-7 spelers spelen. Je speelt nog steeds individueel, maar om het spel te versnellen worden de spelers in twee groepen met een eigen vogelhouder en een eigen vogelhuisje verdeeld. Andere vormen van interactie blijven bestaan.

In de duetmodus speel je met een duetplattegrond met zijn specifieke dubbelzijdige doeltegels. Op jouw tableau leg je op elk vogelveld één duetfiche in jouw kleur. Wanneer je daar een vogelkaart speelt, verhuist dat duetfiche naar het corresponderende veld op de duetplattegrond. Soms verdien je dan een bonus. Kan of wil je het duetfiche niet leggen, dan leg je het onderaan de plattegrond en mag je het later gebruiken om de vogelhouder of het vogelhuisje opnieuw samen te stellen. Aan het einde van de ronde gaan de doeltegelpunten naar de best presterende speler(s).

Wingspan Azië is een ontwerp van Elizabeth Hargrave. Het spel is (afhankelijk van de gekozen optie) speelbaar met 1-7 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 40 minuten.

Meer informatie: