Harmonie in El Dorado

De eerste editie van Reiner Knizia’s heerlijke deckbuilding racespel Wettlauf Nach El Dorado verscheen in 2017 bij Ravensburger. Deze uitgever bracht daarna nog de uitbreiding Helden & Dämonen en het zelfstandige spel Die Goldene Tempel uit. Omdat Ravenburger het spel internationaal niet breed in de markt wilde zetten, ging Knizia op zoek naar een andere partner. Deze vond hij in 999 Games, die een coördinerende rol vervulde in een nieuwe editie met nieuw artwork van Vincent Dutrait, grotere speelkaarten en meer uitbreidingen (en er zit alweer een fantasievolle nieuwe uitbreiding in de pijpleiding).

De afgelopen jaren bestonden er dus twee edities naast elkaar, die onderling niet uitwisselbaar waren. BGG meldt dat Ravensburger volgend jaar een nieuwe Duitse editie zal uitbrengen, in dezelfde uitvoering als de populaire 999 Games editie. Bij succes zullen ook de uitbreidingen volgen.

Meer informatie: