Mini Rogue bij Geronimo

Geronimo Games laat weten dat de Nederlandstalige editie van Mini Rogue in de winkels ligt. Dit spel is geïnspireerd  door de zogenaamde ‘rogue-like’ video games. Dit genre is bekend om zijn willekeurig gegenereerde kerkers, grote uitdaging en genadeloosheid. Je gaat als machtige held in opdracht van de koning in een gevaarlijke kerker op zoek naar een mysterieuze robijn. De kerker is telkens anders en hoe dichter je bij de eindbaas komt, hoe groter de uitdaging wordt. Zet je middelen en krachten slim in en beproef je geluk om alle monsters, valstrikken en eindbazen te verslaan.

Om Mini Rogue te spelen kies je een heldenkaart, bekijk je jouw unieke vaardigheden en stel je de beginwaarden (zoals levenskracht) in. Vervolgens maak je de kerker klaar door een raster van acht willekeurige kaarten op tafel te leggen. De negende kaart rechtsonder in het raster is steeds een speciale bewakerkaart. De speler start linksboven op het raster en kiest telkens één van de twee aangrenzende zaalkaarten om met zijn held te verkennen. Iedere zaal bevat een ontmoeting waarbij de speler kiest en dobbelt, en/of zijn hulpmiddelen gebruikt, om zijn avontuur door te zetten. In elke zaal kun je een monster tegenkomen, een schat vinden, een kamp ontdekken, in hinderlagen lopen of andere verrassingen verwachten. Aan het einde van elk level wacht de speler een extra uitdagend gevecht met een sterke bewaker, die hij moet verslaan om dieper in de kerker te kunnen duiken. Als je held sterft, verlies je en dien je helemaal opnieuw aan je avontuur te beginnen. Je wint als je de allerlaatste zaal van de kerker bereikt en de eindbaas verslaat om zo de Bloed van Og robijn in je bezit te krijgen.

Mini Rogue is een solitair spel met een coöperatieve variant voor twee spelers. De monsters zijn in deze variant sterker en de dood van één speler betekent meteen het einde van het spel voor beiden. De spelers kunnen elkaar wel helpen tijdens het verkennen, door bijvoorbeeld uitrusting uit te wisselen. Ze kunnen ook samen tegen de monsters vechten. Het spel is ontworpen door Paolo DiStefano en Gabriel Gendron, is geschikt voor 1-2 spelers vanaf veertien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: