Laat je niet flessen

Van de Nederlandse spelauteur Daan Kreek ligt sinds deze week een bijzonder spel in de winkels. Het partyspel Laat je niet flessen is een Just One-achtig spel met een saboteur. Het spel is geschikt voor vier spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van 40-45 minuten. Dit spel is onderdeel van een heerlijk bierpakket en is voor een tientje te koop bij HEMA, Gall & Gall, Jumbo en Albert Heijn. Het spel wordt uitgegeven door Brouwerij ’t IJ.

De startspeler pakt een opgavekaart en toont die aan zijn medespelers. Hij noemt een getal van 1-6, waardoor de medespelers zien welk woord hij moet raden. Daarna draait de rader zich om. De in klokrichting volgende speler is de flessentrekker, de resterende medespelers schrijven elk een uniek hintwoord (geen naam, vertaling of delen van het te raden woord) op een briefje en leggen deze open bij elkaar. De flessentrekker mag vervolgens één hint vervangen door een eigen woord. De flessentrekker leest de hints voor. Afhankelijk van zijn positie mag de rader één of twee keer raden. Bij een juist antwoord zet iedereen, behalve de flessentrekker, zijn bierdopje één stap vooruit op het speelbord. Bij een fout antwoord alleen de flessentrekker. Eens per spel mag je jouw bierdopje omdraaien als verdubbelaar. De raadrol schuift telkens door. Je wint door als eerste de finish te halen.