Winnaars Gouden Ludo 2022

De organisatoren van de Vlaamse spellenprijs Gouden Ludo doen ook deze jaargang niet aan persberichten. Via een Facebookbericht van een van de blije winnaars stuitte ik bij toeval op de uitslag van 2022, die gisteren op de beurs SPEL is bekendgemaakt. De prijs kent deze jaargang drie categorieën: expert, familie en solo. Laatstgenoemde lijkt een late reactie op de populariteit van solitair spelen tijdens de lockdowns.

  • Het beste expertspel is Carnegie, ontworpen door Xavier Georges en uitgegeven door Quined Games en HOT Games.
  • Het beste familiespel is Wreck Raiders, ontworpen door Tim W. K. Brown & Josh Cappel en uitgegeven door Happy meeple games.
  • Het beste solospel is Under Falling Skies, ontworpen door Tomáš Uhlíř en uitgegeven door White Goblin Games.

Commentaar: door het gebrek aan communicatie begint mijn waardering voor deze prijs te verdampen. Soit, ik feliciteer de winnaars met hun succes. Ik vind het vooral leuk dat Carnegie nu ook in het Nederlandse taalgebied een prijs heeft gepakt (iets waarvoor de Nederlandse Spellenprijs al had moeten zorgen).

Meer informatie: