Splendor voor twee

Asmodee heeft vorige week de Nederlandstalige editie van het tweepersoonsspel Splendor Duel uitgeleverd. In dit spel doe je grotendeels wat je van de bekroonde voorganger Splendor kende. Met fiches reserveer of koop je kaarten, waarmee je uiteindelijk als eerste aan een van de drie winstvoorwaarden wilt voldoen. Dit betekent dat je tien winstpunten met kaarten van dezelfde kleur, twintig willekeurige punten of tien kroonsymbolen moet verzamelen. De kaarten hebben drie niveaus, die steeds meer fiches kosten. Gelukkig bouw je een aardig kortingspotentieel op via kaarten met een bonussymbool. Sommige kaarten hebben een eigenschap, die je bij de aankoop uitvoert (extra beurt, bonuskleur kiezen, extra fiche, privilege of een juweel of parel van je tegenstander stelen). Sommige kaarten bevatten kroonsymbolen, waarmee je tijdens het spel twee keer een kroonkaart kunt kiezen, die extra punten en een eigenschap oplevert. Een privilege kun je ook verdienen wanneer je tegenstander met een optionele actie het bordje met fiches aanvult of wanneer je tegenstander drie fiches van dezelfde kleur of twee parels pakt. Je mag een privilege inleveren om als optionele actie één juweel- of parelfiche te pakken.

De actieve speler moet naast eventuele optionele acties één verplichte actie uitvoeren. 1) Een goudfiche nemen en een kaart reserveren. 2) Een eerder gereserveerde kaart of een kaart uit het open aanbod kopen. 3) Maximaal drie aangrenzende juweelfiches uit een rechte lijn van het fichestableau pakken (max. twee parelfiches).

Splendor Duel is een ontwerp van Marc André en Bruno Cathala. Het spel is geschikt voor twee spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: