Spelauteurs op het Spellenspektakel

Het Spellenmaakgilde beheert ook dit jaar het auteursplein (stand 925), waar je op vijftien tafels kunt kennismaken met spelauteurs en hun ideeën. Op de website van het Spellenspektakel vind je een overzicht van de gepresenteerde spellen.

Een van deze spellen is GRUNN – Pioniers in de Provincie van Robert Brouwer en Arjan van Houwelingen. In dit spel voor 1-6 spelers vormen en ontwikkelen de spelers hun eigen Groningse landschap, waarbij de landschapstegels op verschillende manieren punten opleveren. Je ontwikkelt het landschap door een tegel om te draaien, wat inkomsten genereert en de bouw van gebouwen mogelijk maakt, wat meer punten oplevert. Dit spel is op 1 november geïntroduceerd in het Museum aan de A in Groningen. Meer informatie: nationaal programma Groningen.

de prachtige coverafbeelding van GRUNN

Daan Kreek demonstreert o.a. zijn waanzinnig populaire pocketformaat quizspel Pubquiz, een spel voor teams van twee of meer personen. Dit spel bevat negen quizzen van telkens zes rondes, met vragen uit zes bekende categorieën (geografie, amusement, geschiedenis, kunst & cultuur, natuur & wetenschap en sport & hobby). Iedere quiz bevat recente vragen afgewisseld met een aantal toppers van weleer. Naast open vragen zit in elke quiz een ‘rijtjes-vraag’, een ‘zet op volgorde-vraag’ en een schattingsvraag. Meer informatie: Puzzles & Games.

Meer informatie: