Trek 12: Amazonië bij Geronimo

Geronimo Games heeft de Nederlandstalige editie van Trek 12: Amazonië uitgerold. In dit roll & write dobbelspel verken je het onherbergzame Amazonegebied. Amazonië is de opvolger van Trek 12: Himalaya. De basis van het spelsysteem is gelijk. Je gooit twee dobbelstenen, waarna alle spelers gelijktijdig een resultaat kiezen via de keuzetabel op hun verkenningsblad. Bijvoorbeeld: de laagste waarde, de hoogste, vermenigvuldigen enzovoort. Om punten te verdienen moet je sporen (ketens van opeenvolgende nummers) en zones (gebieden met eenzelfde nummer) noteren. Door het observeren van flora en fauna verdien je bonuspunten; gevaren van de jungle kunnen strafpunten opleveren. Ook dit spel bevat meerdere scenario’s en ontsluit via enveloppes gaandeweg nieuw materiaal en nieuwe regels.

Trek 12: Amazonië is ontworpen door Bruno Cathala en Corentin Lebrat. Het spel is geschikt voor 1+ spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 15 minuten.

Meer informatie: