Mist in Carcassonne

999 Games heeft Carcassonne: de Mist uitgeleverd. Dit is een zelfstandig speelbare coöperatieve Carcassonnevariant. Het spel bevat misttegels, waarop vervolgens geesten verschijnen. Door een mistveld met andere tegels af te sluiten worden de geesten verjaagd. Maar je hebt de andere tegels ook nodig om punten te scoren. De spelers verliezen als ze te weinig punten hebben verdiend wanneer de tegels zijn uitgeput of als er teveel geesten op het speelveld zijn beland. Het spel heeft zes verschillende niveaus, die gaandeweg nieuwe spelelementen introduceren. Het spel bevat verder de variant ‘Geesten, Kastelen en Kerkhoven’, met regels voor het gebruik als uitbreiding voor het reguliere Carcassonne.

foto: 999 Games

Carcassonne: de Mist is ontworpen door Klaus-Jürgen Wrede en geïllustreerd door Marcel Gröber. Het spel is geschikt voor 1-5 spelers vanaf acht jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: