My City Roll & Write bij 999 Games

999 Games komt in februari 2023 met My City Roll & Write, een dobbelvariant op Reiner Knizia’s toegankelijke legacy bordspel My City. Je speelt een campagne met vier hoofdstukken, die elk uit drie potjes bestaan. Het spelmateriaal bestaat uit een blok met 192 dubbelzijdige vellen en drie speciale dobbelstenen. Een speler gooit de drie dobbelstenen. De twee blauwe stenen bepalen de vorm van het gebouw dat jij op jouw vel moet tekenen. De witte steen bepaalt de gebouwsoort (woon, werk of openbaar). Vervolgens teken je dit gebouw volgens de bouwregels, waarbij je de positieve bomen liever niet bedekt en de negatieve stenen wel. Je eerste gebouw moet aan de rivier grenzen, de volgende aan bestaande gebouwen. Je mag een beurt passen door het desbetreffende veld aan te kruisen. Je beslist zelf wanneer jij het huidige spel voor jezelf beëindigt. Aan het einde van de pot krijg je minpunten voor aangekruiste pasvelden, zichtbare stenen en lege velden. Je krijgt pluspunten voor zichtbare bomen. Je bewaart de scores om de winnaar van het hoofdstuk te bepalen.

De volgende spellen/vellen introduceren aanvullende scoremogelijkheden en/of bouwregels. In hoofdstuk 2 staat de kerk centraal. Hoofdstuk 3 introduceert interactie door een meerderhedenspelletje met geldbuidels en verschillende races naar bonuspunten. In het vierde hoofdstuk moet je bandieten insluiten om strafpunten te vermijden en heb je nieuwe manieren om bonuspunten te verdienen.

My City Roll & Write is geschikt voor 1-6 spelers vanaf tien jaar en heeft een speelduur van ongeveer 30 minuten.

Meer informatie: