In memoriam Michael Bruinsma

Ik ontving vanmiddag het droevige bericht dat Michael Bruinsma, oprichter en directeur van 999 Games, op 3 oktober is overleden aan zijn ernstige ziekte. Hij heeft het afgelopen jaar geknokt om weer gezond te worden, en was hier openhartig over in gesprekken en interviews. Helaas heeft Michael deze ongelijke strijd niet kunnen winnen.

Michael op het vorige Spellenspektakel

Ik ken Michael sinds de vroege jaren ’90, de periode dat ik actief werd bij Ducosim. Ik was een trouwe klant van zijn toenmalige postorderbedrijf, speelde graag een spel met hem, heb hem vergezeld op binnen- en buitenlandse beurzen en hielp met de organisatie van de eerste spellenspektakels. In latere jaren werkten we samen aan tal van vertaalprojecten. Ik mocht Michael graag, werd vrolijk van onze ontmoetingen en heb een enorme waardering voor hetgeen hij voor de spellenhobby heeft betekend. Michael is de man die de Nederlandstalige spellenscène met zijn passie en gedrevenheid naar een hoger plan heeft getild.

Het bericht van zijn overlijden stemt mij droef, ik kan dit bericht niet met droge ogen tikken. Ik zal die prachtige speelse vent missen. Morgenavond al in Essen, volgende maand op het Spellenspektakel en ongetwijfeld bij toekomstige gelegenheden. Gelukkig heb ik veel met hem meegemaakt, dierbare herinneringen genoeg.

Ik condoleer Michael’s vrouw, (klein)kinderen, collega’s en andere dierbaren en wens ze sterkte.

999 Games zal Michael enorm missen, maar vanuit zijn gedachtegoed zal het bedrijf worden voortgezet en doorgaan met het brengen van speelplezier naar onze speeltafels.

Ik sluit af met een herinnering aan de hand van een paar foto’s en een artikel over het 25-jarige jubileum van 999 Games.

altijd te porren voor speelplezier

zijn eerste Speelgoed van het Jaar met Catan

een gezellig samenzijn op SPIEL